×

Endocrinologie

Buna funcționare a organismului depinde mult de circuitul hormonal. Adesea însă nivelul de estrogen și progesteron la femei și de testosteron la bărbați, este dezechilibrat. Aceste tulburările hormonale nu trec niciodată neobservate, iar drept efect se pot dezvolta boli precum diabetul, osteoporoza sau sindromul ovarelor polichistice.

Endocrinologia este specialitatea medicală care se ocupă de diagnosticul și tratamentul sistemului endocrin, a glandelor (glanda tiroidă, paratiroidă, pituitară, pineală, suprarenală, pancreasul, testiculul și ovarul) și hormonilor produși de acestea și afecțiunilor hormonale.

Medicul endocrinolog tratează următoarele afecțiuni:

  • Hipertireoza
  • Hipotireoza
  • Osteoporoza
  • Tulburările metabolice
  • Menopauza
  • Producerea excesivă sau insuficientă de hormoni
  • Infertilitatea
  • Unele tipuri de cancer etc.

 

Controlul anual endocrinologic ajută la diagnosticarea și tratamentul unor predispoziții sau afecțiuni hormonale înainte ca acestea să se dezvolte în maladii cronice. Analize și investigații indicate de medicul endocrinolog:

Analiza de sânge – este examinat hormonul de stimulare a tiroidei (TSH), nivelul de hormoni tiroidieni liberi, tiroxina liberă (fT4), triodotironina (T3), care este concentraţia de anticorpi legată de tiroidă, adică ATPO şi anticorpii de stimulare TRAb.

Ecografia parți moi – este o tehnică imagistică non-invazivă, ce produce imagini detaliate asupra țesuturilor moi superficiale (tegument, derm, țesuturi moi subcutanate), dar și asupra unor structuri anatomice superficiale – tendoane, ligamente, glande salivare, tiroida, mușchi sau ganglionii limfatici.

Medici

dr. IONIȚĂ Dariana

medic specialist

Prețuri

Servicii Medicale / Medic Preț
Consultație / dr. IONIȚĂ Dariana 150 lei
Control / dr. IONIȚĂ Dariana 100 lei
Ecografie de organ/părți moi / dr. IONIȚĂ Dariana 125 lei
Ecografie părți moi – ecografie mamară / dr. IONIȚĂ Dariana 150 lei
Ecografie tiroidă / dr. IONIȚĂ Dariana 125 lei
Ecografie tiroidă+mamar bilateral / dr. IONIȚĂ Dariana 250 lei